Categorie:

Matematică De Liceu. Recapitulare Și Completări

Matematica elementară împreună alte obiecte de învățământ contribuie esențial la formarea unui spirit științific caracterizat prin corectitudine, precizie, spirit cognitiv. Este indiscutabil ca în predarea matematicii elementare să se pună accentul pe înțelegerea definițiilor, teoremelor și raționamentelor, să se scoată în evidență tehnicele de lucru, să se evidențieze metodele și modurile de gândire.

Recapitularea unor compartimente importante ale matematicii elementare la o facultate inginerească are drept scop dezvoltarea capacităţii studenţilor  de a formula şi rezolva probleme, precum şi înzestrarea cu un set de competenţe, valori şi aptitudini, menite să asigure o integrare profesională optimă. Invăţământul matematic universitar tehnic contribuie la dezvoltarea competenţelor necesare  pentru studiul materiei de specialitate şi pregătirea personalităţii pentru viaţă şi activitate independentă.

Disciplina Matematică Elementară este parte componentă a cursului Matematică Superioară, disciplină cu caracter fundamental, ce contribuie la formarea gândirii inginerești a studentului. Noțiunile de bază ale matematicei elementare , cum ar fi: funcție, șir numeric, limita funcției, derivată, integrală, sunt co ncepte importante și la disciplinile de specialitate, iar posedarea  temeinică a conceptelor și metodelor de bază ale matematicii superoiare va permite valorificarea optimă şi creativă a potenţialului studenţilor în domeniul ingineriei  şi activităţi ştiinţifice.

(Visitat 955 ori, 1 visite astăzi)

1
T1. Limita funcţiei. Limite remarcabile
1 oră 46 min
2
T2. Derivata funcţiei. Aplicaţii
1 oră 54 min
3
T3. Integrala nedefinită. Metode de integrare.
1 oră 38 min
4
T4. Integrarea expresiilor raționale și trigonometrice
1 oră 29 min
5
T5. Integrala Riemann. Aplicații în geometrie.
1 oră 32 min
6
T6. Determinanţi. Proprietăţi. Metode de calcul
1 oră 1 min
7
T7. Sisteme de ecuaţii liniare. Metodele Gauss şi Jordan-Gauss
1 oră 19 min

Fii primul care adaugă o revizuire.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a lăsa o recenzie