BAZELE PROGRAMĂRII CALCULATOARELOR

Bazele programării calculatoarelor este o disciplină generală, dezvoltată la nivel universitar cu statut de disciplină obligatorie în cadrul programelor de studii din UTM, cu excepţia celor care necesită studiul aprofundat al programării. Disciplina este axată pe formarea unor cunoştinţe elementare de programare, necesare fiecărui student în contextul condiţiilor contemporane de activitate. Aceasta este structurată ca să asigure familiarizarea cu fundamentele programării, explicate şi puse în aplicaţie în baza studiului limbajului de programare Python. Disciplina asigură iniţierea în noțiunile necesare dezvoltării de scripturi cu referinţă la limbajul Python şi oferă deschidere pentru dezvoltarea programelor cu diferit grad de compexitate.

Obiectivele pentru studierea disciplinei se enumeră:

  • cunoașterea conceptelor de baza ale programării,
  • utilizarea instrumentelor de bază pentru elaborarea programelor,
  • studierea componentelor limbajului Python şi instrumentelor de dezvoltare pentru programarea, execuţia şi depanarea programelor.

Conținutul lecțiilor filmate reprezintă un suport didactic adițional pentru studenții de la programelor de studii nonIT, dar și pentru alte persoane interesate de domeniile de informatică și / sau programare și / sau tehnologii informaționale și de comunicație.

Contactați profesorul

(Visitat 3.249 ori, 2 visite astăzi)