Programarea Orientată pe Obiecte

Programarea orientată pe obiecte este o metodă de programare în care programele sunt organizate ca şi colecţii de obiecte cooperante și oferă diverse mecanisme în implementarea programelor precum: abstractizare, incapsulare, ierarhizare, moștenire, polimorfism etc. Prin implementare lor pentru a putea fi înțeleasă de cât mai mulți programatori. Astfel unitățile care alcătuiesc un program se apropie mai mult de modul nostru de a gândi decât modul de lucru al calculatorului.
Programarea orientată pe obiecte este o disciplină de specializare pentru toate programele de studii de la anul II din cadrul ciclului de licență, precum:
- Tehnologii informaționale
- Ingineria software
- Robotică şi mecatronică
- Securitatea informaţională
- Management informaţional
- Ingineria sistemelor biomedicale
- Informatică aplicată
- Automatică şi informatică
- Calculatoare
- Microelectronică şi nanotehnologii
Disciplina dată vine cu o contribuție importantă în pregătirea viitorilor specialiști în domeniile stipulate mai sus şi are ca scop formarea și dezvoltarea unor competențe profesionale, dar și familiarizează studenții cu:
Disciplina Programarea calculatoarelor familiarizează studenții cu:
- noţiuni și concepte ale programării orientate pe obiecte, precum şi exemple de aplicarea a cestora;
- modul de organizarea codului de program în stilul orientat pe obiecte;
- tehnici de implementare a conceptelor programării orientate pe obiecte în limbaje de programare orientat pe obiecte.
Conținutul lecțiilor filmate reprezintă un suport didactic adițional pentru studenții de la specialitățile listate mai sus, dar și pentru alte persoane interesate de domeniile respective.